Πρόεδρος Ουκρανίας: Η Ρωσία θα μας επιτεθεί την Τετάρτη

Ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως έχει πληροφορηθεί ότι η ρωσική εισβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

«Μας ενημέρωσαν ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της επίθεσης» δήλωσε απόψε πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο διάγγελμα του, επαληθεύοντας τους φόβους μίας πολεμικής σύρραξης σε ευρωπαϊκό έδαφος. χωρίς ωστόσο να πει από πού έλαβε αυτές τις πληροφορίες.

Περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι, όπως αναφέρει το thehill.com, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, εγείροντας ανησυχίες μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ και του NATO ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια στρατιωτική εισβολή, την ίδια ώρα που η Μόσχα αρνείται συνεχώς ότι έχει τέτοια σχέδια.

«Απειλούμαστε με μεγάλο πόλεμο και η ημερομηνία της στρατιωτικής εισβολής έχει οριστεί ξανά», ανέφερε ο Ζελένσκι, αλλά είπε ότι θα κάνει την 16η Φεβρουαρίου «ημέρα ενότητας», ανέφερε στην ανάρτηση του στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος και συνέχισε

«Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά το κράτος μας σήμερα είναι πιο δυνατό από ποτέ. «Θέλουμε ειρήνη και θέλουμε να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα αποκλειστικά μέσω διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι συνέχισε προβλέποντας ότι οι περιοχές του Ντονμπάς και της Κριμαίας θα επιστρέψουν στον ουκρανικό έλεγχο με διπλωματικά μέσα. Επαίνεσε τον στρατό της Ουκρανίας και είπε ότι είναι «πολύ ισχυρότερος από ό,τι πριν από οκτώ χρόνια».

Ακόμα είπε ότι στις 16 Φεβρουαρίου «θα υψώσουμε εθνικές σημαίες, θα βάλουμε μπλε και κίτρινες κορδέλες και θα δείξουμε στον κόσμο την ενότητά μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί